esmaspäev, 13. jaanuar 2014

Lehttaigna-viineripirukad


Hinnang tulemusele:
    Heigo - 4,5 (hea)/5       Mellu - 5 (väga hea)/5

Kommentaarid:
Heigo- Tavaliste viineritega meeldivad rohkem.
Mellu- Koguaeg tahab, et ma neid teeksin ja siis paneb 4,5. On jultumus :D

Valmistusaeg: 
kuni 40 min
Kogus: üks ahjuplaaditäis

Vaja:


500 g lehttaigent
(Eesti Pagar)
500 g juustuviinereid (Rakvere)
1 muna
2 tl vett
jahu

Valmistamine:
  1. Raputa küpsetuspaberile/alusele jahu ja rulli taigen õhemaks ning laiemaks, kuni kitsamasse äärde mahub panema 3 viinerit ritta (ots-otsaga vastakuti).
  2. Rulli taigna äär ümber viinerite kuni ääred ühtivad ja lõika sealt ära.
  3. Lõika kõik 3 viinerit lahku ja mätsi igalühel taignaääred kinni.
  4. Korda sama järgmiste viineritega jne.
  5. Kui kogu taigen ja viinerid on kasutatud, aseta need ahjuplaadile
  6. Klopi tassis muna koos vähese lisatud veega ning määri pintsliga pirukatele.
  7. Küpseta eelnevalt soojendatud ahjus 200 kraadi juures umbes 20 minutit või kuni pirukad on pealt kuldpruunid. :)
Soovitused:

  • Muidugi võib teha ka tavaliste- või kanaviineritega, aga juustuviineritega on eriti hea! (need lähevad ka pehmemaks kui tavalised ja annavad parema maitse)
  • Tavalisi viinereid kasutades olen vahest ka juustu lisanud. (katan taigna juustuviiludega, enne kui viinerid panen)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar