Hinnang tulemusele: Heigo - 4,5 (hea)/5 Mellu - 5 (väga hea)/5
Kommentaarid:
Heigo- Tavaliste viineritega meeldivad rohkem.
Mellu- Koguaeg tahab, et ma neid teeksin ja siis paneb 4,5. On jultumus :D
Valmistusaeg: kuni 40 min
Kogus: üks ahjuplaaditäis
Vaja:
500 g lehttaigent (Eesti Pagar)
500 g juustuviinereid (Rakvere)
1 muna
2 tl vett
jahu
Valmistamine:
Valmistusaeg: kuni 40 min
Kogus: üks ahjuplaaditäis
Vaja:
500 g lehttaigent (Eesti Pagar)
500 g juustuviinereid (Rakvere)
1 muna
2 tl vett
jahu
Valmistamine:
- Raputa küpsetuspaberile/alusele jahu ja rulli taigen õhemaks ning laiemaks, kuni kitsamasse äärde mahub panema 3 viinerit ritta (ots-otsaga vastakuti).
- Rulli taigna äär ümber viinerite kuni ääred ühtivad ja lõika sealt ära.
- Lõika kõik 3 viinerit lahku ja mätsi igalühel taignaääred kinni.
- Korda sama järgmiste viineritega jne.
- Kui kogu taigen ja viinerid on kasutatud, aseta need ahjuplaadile
- Klopi tassis muna koos vähese lisatud veega ning määri pintsliga pirukatele.
- Küpseta eelnevalt soojendatud ahjus 200 kraadi juures umbes 20 minutit või kuni pirukad on pealt kuldpruunid. :)
Soovitused:
- Muidugi võib teha ka tavaliste- või kanaviineritega, aga juustuviineritega on eriti hea! (need lähevad ka pehmemaks kui tavalised ja annavad parema maitse)
- Tavalisi viinereid kasutades olen vahest ka juustu lisanud. (katan taigna juustuviiludega, enne kui viinerid panen)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar