Hinnang tulemusele: Heigo - 3,5 (käib kah, pigem hea)/5 Mellu - 4 (hea)/5
Kommentaarid:
Heigo- Oleme ka paremaid bolognesesid teinud! Pool punkti läheb maha spagettide mageduse pealt.
Mellu- Pmst võib selle kohta öelda lihtsalt bolognese :D:D Aga ei, hea oli. Ainult porgand krõmpsus hambaall.
Valmistusaeg: kuni 30 min
Kogus: 4 portsjonit
Vaja:
200 g spagette
350 g rakvere hakkliha
1 sl õli
1 sibul (väiksema puhul 2)
1 paprika (punane)
1 porgand
(1 vars sellerit)
1 küüs küüslauku
400 g purustatud tomateid (konserv)
1.5 (kuni 2 dl) vett
150 g pastakastet
1 kuni 2 tl suhkrut
Sool, must pipar
Pune,Tüümian, Basiilik
200 g spagette
350 g rakvere hakkliha
1 sl õli
1 sibul (väiksema puhul 2)
1 paprika (punane)
1 porgand
(1 vars sellerit)
1 küüs küüslauku
400 g purustatud tomateid (konserv)
1.5 (kuni 2 dl) vett
150 g pastakastet
1 kuni 2 tl suhkrut
Sool, must pipar
Pune,Tüümian, Basiilik
Valmistamine:
1. Tükelda sibul, paprika, seller ja porgand, purusta küüslauk. (me ei kasutanud sellerit)
2. Kuumuta suurel kõrge äärega pannil või paksupõhjalises kastrulis (vt. allpool soovitusi) hakkliha ja tükeldatud köögivilju õlis 5–6 minutit, kuni köögiviljad on peaaegu küpsed.
3. Lisa tomatikonserv, vesi, pastakaste, sool, pipar ja muud maitseained ning lase segul keema tõusta.
4. Tükelda spagetid ja pane roa hulka. Sega läbi ning hauta ilma kaaneta 10–12 minutit ehk kuni spagetid on pehmed. (võib spagetid ka eraldi keeta)
2. Kuumuta suurel kõrge äärega pannil või paksupõhjalises kastrulis (vt. allpool soovitusi) hakkliha ja tükeldatud köögivilju õlis 5–6 minutit, kuni köögiviljad on peaaegu küpsed.
3. Lisa tomatikonserv, vesi, pastakaste, sool, pipar ja muud maitseained ning lase segul keema tõusta.
4. Tükelda spagetid ja pane roa hulka. Sega läbi ning hauta ilma kaaneta 10–12 minutit ehk kuni spagetid on pehmed. (võib spagetid ka eraldi keeta)
Soovitused:
- Ei soovita teha tavalises potis, kuna see ei pea kuumusele vastu kui vett sees pole.
- Porgandi võiks pannile panna esimeste asjade seas, ehk siis kohe pärast hakkliha ja sibulat-küüslauku, sest see võtab kõie kauem aega, et pehmeks minna. (kui just kõike korraga ei pane)
- Kui pole väga kõrgete äärtega panni või suurt tugevat kastrulit, siis võib spagetid eraldi keeta, kastme pannil valmis teha ja need hiljem kokku segada. :)
______________________________________________________________
Algne retsept: http://toidutare.ee/p%C3%A4evaretseptid/18141/#Spagetid______________________________________________________________
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar