esmaspäev, 30. detsember 2013

Ahjukartul juustumütsiga


Hinnang tulemusele:       Heigo - 4 (hea)/5       Mellu - 3 (käib kah)/5

Kommentaarid:    
Heigo- Kui ei oleks liiga soolane olnud, oleksin hindeks 5 pannud.
Mellu- See oleks ilmselt väga hea olnud tegelikult, aga me suutsime soolaga ikka mõnusalt liialdada...:D Poleks nii soolane olnud, oskaks maitset paremini hinnata. Muidu kartul ise jäi pealt krõbe ja seest parajalt pehme, ning sulatatud juust sobis väga hästi peale. :)
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
  1. Koori kartulid, suuremad kartulid lõika pooleks.
  2. Tee kartulitele sisselõiked e sälgud selga :)
  3. Kasta kartulid õlist läbi ja raputa peale meresoola.
  4. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  5. Kui kartulid pannil, raputa peale basiilik ja sidrunipipar.
  6. Küpseta 175° juures 40–50 minutit või kuni kartulid on pehmed.
  7. Enne kartulite väljavõtmist pane neile lusikaga peale sulatatud juustumütsid ja lase ahjus olla veel 5-10 minutit.
  8. Kartulid on nii head, et juurde palju pole vajagi, kui siis nt hapukoorekaste tomati/kurgiga.
Vaja:
2 kg kartuleid
150 ml küüslauguõli (kuna seda polnud saada, panime tavalise rapsiõli sisse küüslaugu tükke)
6 sl meresoola
4 sl kuivatatud basiilikut
4 sl sidrunipipart
200 g sulatatud juustu
(hapukoor, kurk, tomat)

Soovitused:
  • Algses retseptis oli kirjas, et kasta kartulid õlist läbi ning seejärel keerutada soolas - HALB MÕTE! Kartulid jäävad tulisoolased ja muud maitset ei ole tundagi peale soola. Tasub ise peale raputada, tunde järgi vastavalt kartuli suurusele.
  • Koguseid ei maksa ka väga arvestada, kõike võib panna tunde järgi ning vastavalt kartulite kogusele ja suurusele, mis ahjuplaadile lähevad. :)
  • Tegime kõrvale ka hapukoore-kurgi kastet, mis sobis väga hästi ning leevendas ka soolasust.
____________________________________________________________________
____________________________________________________________________

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar