esmaspäev, 30. detsember 2013

Halvaa-hapukoore küpsisetort


Hinnang tulemusele:       Heigo- 1 (väga halb)/5       Mellu - 3,5 (käib kah, pigem hea)/5

Kommentaarid:
Heigo- Jube. Rõvedalt magus.
Mellu- Mulle maitses, kuigi palju süüa ei saa. See ongi miinuseks, et korraga saab süüa ainult ühe tüki, kuna maitse on väga intensiivne ja ka päris magus. Sellegipoolest ei olnud maitsel iseenesest midagi viga, väga huvitav ja omapärane.
Valmistusaeg: 20-30 min
Kogus: 10+ portsjonit
  1. Laota sooja kohviga immutatud küpsised alusele, ükshaaval teineteise kõrvale.
  2. Tambi halvaa peeneks puruks ja lisa hapukoor, suhkur ning vanillisuhkur vastavalt maitsele, sega ühtlaseks massiks. (maitse ja kui vaja, lisa mõnda koostisosa juurde)
  3. Määri kiht halvaakreemi küpsistele, peale laota järgmine kiht kohviga immutatud küpsiseid.
  4. Kata küpsised mõne hapuka moosiga.
  5. Lõpetuseks lao viimane kiht immutatud küpsiseid ja pane kümkappi hanguma.
  6. Paari tunni pärast sulata šokolaad vesivannil ning kalla tordile katteks peale.
  7. Tambi ülejäänud küpsised pudiks ja kaunista nendega tort.
Vaja:

3 pakki vaniljeküpsiseid (selga või kalev)
500 g hapukoort
1 pakk halvaad (päevalille)
1 nescafe 3-in-1 (ei ole nii kange)
1 spl vanillisuhkrut
väike tahvel mõru/tumedat šokolaadi
haput moosi (nt mustsõstra)

Soovitused:

  • Kui halvaakreemi jääb üle, võib seda ka saiakattena kasutada - ülihea.
  • Soovitav kasutada küpsetusšokolaadi, kuna see sulab paremini.

_______________________________________________________________________

Algne retsept: http://toidutare.ee/kasutajate_retseptid/107DA/#Halvaa-hapukoore
_________________________________________________________________________________

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar