Hinnang tulemusele: Heigo - 4 (hea)/5 Mellu - 5 (väga hea)/5
Kommentaarid: Mellu- See tuli uskumatult hea, arvestades veel seda, et ei ole varem ise algusest lõpuni torti teinud. (Muidugi küpsetada tuli ainult põhjad :D) Aga sellegipoolest, sisu oli nii hea et seda võis juba eraldi näost sisse ajada (maasikajäätis, kiivid ja banaanid). Üldiselt kõik komponendid sobisid omavahel hästi kokku ja tort ei olnud ka liiga magus.
Valmistusaeg: 20-40 min (või paar tundi :D)
Kogus: 8+ portsjonit
Maksumus: u. 12 eurot (kui olemas ainult jahu ja suhkur)
Maksumus: u. 12 eurot (kui olemas ainult jahu ja suhkur)
![]() |
See pilt tehtud järgmisel päeval |
- Klopi või mikserda muna ja suhkur vahule. (6 muna + 3 dl suhkrut)
- Sega jahu küpsetuspulbriga (4 dl jahu + 2 tl küpsetuspulbrit) ning lisa see vahu hulka, sega põhjalikult kuni tekib ühtlane taigen.
- Kalla taigen ümmargusse (u. 28cm läbimõõduga) õli/rasvaga määritud vormi. (Panime põhja ka küpsetuspaberi)
- Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15-20 minutit. (Meil oli 20 minutit ning jäi pehme, kuldpruun ning svammi meenutav. Hiljem immutab jäätis selle läbi ja jääb täpselt paras. Kui liikudes veidi loksub ning on vedelavõitu, hoida veel!)
- Võta kook ahjust, kummuta vormist välja ja lase jahtuda. (Me lasime jahtuda enne kui välja võtsime)
- Pese ja koori kiivit täidiseks 400-600 g (Meil olid suured kiivid, kasutasime 4 tk), tükelda need eraldi kaussi, lisa maasikajäätis (1 liiter) ja vanillisuhkur, õunaliköör, tükeldatud banaanid (2 tk). Sega ained mikseris ära (Võib kasutada tavalist mikserit, kuid saumikseriga saab ühtlasema segu. Samas täielikult puruks ei ole vaja teha, võivad ka tükid sisse jääda. Me ei kasutanud vanillisuhkrut ega õunalikööri)
- Lõika tordipõhi kaheks plaadiks. Pane üks plaat serveeritud taldrikusse (Panime koogivormi tagasi, et püsiks ilusti vormis ega valguks laiali kuni külmkapis ära tahkub), määri paksult täidis peale ja aseta sinna peale tordipõhja teine plaat, määri sinna ülejäänud täidis.
- Pane mõneks tunniks külmkappi seisma (kui on sügavkülmas ruumi, siis võib ka sinna panna. Me hoidsime külmkapis ja tahkus hästi, kuigi serveerides hakkas kiirelt sulama).
- Klopi koor vahule (400ml ning lisa hulka nii tavalist, kui ka vanillisuhkrut, et jääks hea magus). Määri vahukoor tordile peale.
- Kaunista ülejäänud kiivitükkide ning riivitud/purustatud šokolaadiga.
- Märkus: Kiivit võib asendada praktiliselt kõigega, kas maasikaga või millegi muuga, jäätisega ja likööriga sama. Head kokkamist!
Vaja:
6 muna
3 dl suhkrut
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
veidi õli koogivormi määrimiseks
Täidis:
1 l maasikajäätist
(1 sl vanillisuhkrut)
(2-3 sl õunalikööri)
400-600 g kiivit (kui suuremad kiivid, siis 4tk)
2 banaani
Kaunistuseks:
1 või enam kiivit (oleneb kui palju soovite)
4 dl /400 ml vahukoort
šokolaadi (omal valikul, me kasutasime piimašokolaadi)
Lisatarvikud
u. 28 cm läbimõõduga koogivorm
mikser
Soovitused:
- Kui koogivorm on väiksem (u 21cm, võib kogused arvestada poole väiksemaks - nagu originaalretseptis)
- Külmkapis võiks tort enne kaunistamist ja serveerimist seista vähemalt 3-4 tundi, siis muutub koogiosa tänu jäätisele pehmemaks. (Veel parem kui terveks ööks jätta!)
- Oli hea süüa ka järgmisel päeval, võimalik, et isegi maitsvam. Selleks ajaks oli jäätis koogiosa juba täiesti läbi immutanud ning tort oli pehme ja mõnus. :)
_______________________________________________________________________________
Algne retsept: http://toidutare.ee/kasutajate_retseptid/12439/#%C5%A0okolaadikiivi-j%C3%A4%C3%A4tisetort
_______________________________________________________________________________
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar